Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία του Πολυχώρου Μανιταριού της Κεντρικής ΔΕ Αποδοτίας, το μανιταροχώρι της ορεινής Ναυπακτίας καθώς τις επόμενες ημέρες ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας θα βάλει τις τελικές υπογραφές με την ανάδοχο εταιρεία.

Μετά τη θετική γνώμη που διατύπωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης, το έργο έχει ενταχθεί στο τοπικό πρόγραμμα της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 33.000 ευρώ.

manitaria-kentriki-nafpaktia
O τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει κάθε καλοκαίρι την περίφημη Γιορτή Μανταριού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει κάθε καλοκαίρι την περίφημη Γιορτή Μανταριού. H εκδήλωση περιλαμβάνει ειδική έκθεση μανιταριών τόσο με φωτογραφικό επεξηγηματικό υλικό όσο και αναπαράσταση του δάσους με φυσικά υλικά, εντός του αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Κεντρικής. Την επιμέλεια έχει ο μανιταρολόγος Βασίλης Σερεμέτης, δραστήριο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου, που με τον ίδιο ενθουσιασμό ξεναγεί κάθε ενδιαφερόμενο ενώ στον προαύλιο χώρο η Γιορτή σερβίρει τα γευστικότατα μανιταροεδέσματα.