Σε κάθε εμπόλεμη κατάσταση οι νέοι καλούνται να πολεμήσουν για να υπερασπιστούν τους γηραιότερους.   

Έτσι και τώρα,μόνο που αυτή την φορά ο εχθρός ειναι αόρατος και ειναι στο χέρι μας,αν θα τον αφήσουμε να επεκταθεί ή θα τον απωθήσουμε.  Σκέψου ότι πρωταγωνιστείς σε εναν “ακίνδυνο πόλεμο”,αφού δεν ειναι ένοπλος,άρα το να είσαι ο αυριανός ήρωας είναι πολύ εύκολο, αρκεί μόνο να αλλάξεις 8 απλές συνήθειες στην καθημερινοτητά σου:       

1.Κοινωνική ζωή:Δεν χρειάζεται να πραγματοποιείς συχνές εξόδους και σε πολυσύχναστα μέρη.Τόσο καιρό έβγαινες,ας κάνεις ένα pause στην διασκέδαση,άλλωστε το χρειαζόμαστε όλοι κάποιες στιγμές.               

2.Συγγενείς φίλοι απο το εξωτερικό: Δεν χρειάζεται να τους συναντήσεις αμέσως, περίμενε λίγες μέρες.Σκέψου πως αυτή η ανυπομονησία μπορεί να γίνει αφορμή στο μέλλον να μην βλέπεις  κάποια άλλα άτομα.             

3.Αν έχεις την υπόνοια ότι ισως εχεις νοσήσει: Απευθύνσου στα κλιμάκια του  ΕΟΔΥ, το τέστ ειναι γρήγορο και ανώδυνο και σαφώς είναι προτιμότερο να ξέρεις απο το να ζείς με την αγωνία αν έχεις νοσήσει ή όχι.                         

4.Ξεπέρασε τα “ταμπού”:Είναι απόλυτα λογικό να νοσήσεις,το παράλογο και κατακριτέο είναι να εχεις την υπόνοια και παρόλα αυτά να κυκλοφορείς και να διασπείρεις τον covid19.               

5.Κοινωνικές εκδηλώσεις:Είναι αστεία τα στιχάκια στα social του στύλ “πλέον θα ευχόμαστε να ζήσετε και στους καλεσμένους”αλλά όπως δείχνουν τα τελευταία δεδομένα ειναι και μια πραγματικότητα.Γιατί λοιπόν η πιο χαρούμενη στιγμή της ζωής σου να γίνει αφορμή να ταλαιπωρηθούν αγαπημένα σου άτομα που θα θελήσουν να παρευρεθούν στην χαρά σου;Ακόμα γιατί να περιοριστείς στα 100 άτομα μόνο όταν εχεις πολλές υποχρεώσεις;Μπορείς να παντρευτείς άνετα του χρόνου υπό καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες. 

6.Διακοπές: Καλό θα ήταν να αναστείλεις τις προγραμματισμένες διακοπές σου.Αν δεν είσαι 18 ετών και δεν τελείωσες μόλις το σχολείο,τότε σίγουρα έχεις πάει διακοπές στα νησιά μας.Αφού ξεπεράστηκε και η τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο και του χρόνου εκεί θα είναι τα νησιά μας,άρα θα μπορέσεις άνετα να απολαύσεις τις διακοπές σου.  

7.Μάσκες:Για τους ανθρώπους στα παραλιακά μαγαζιά ειναι ομολογουμένως δύσκολα,αλλά για τους υπόλοιπους ειναι υποφερτό και δεν θα πάθουμε κάτι.Σκεφτείτε πως οι χειρουργοί δεν έχουν πάθει τίποτα τόσα χρόνια που τις φοράνε και σε πολύωρα χειρουργεία.             

8.Απέδειξε εμπρακτα την αναγνώριση στο εργο των γιατρών:Βγήκες στα μπαλκόνια και τους χειροκρότησες,τώρα όμως ήρθε η στιγμή να αποδείξεις ότι το εννοούσες.Εκείνοι ειναι στην πρώτη γραμμή τόσους μήνες βοηθησέ τους και εσύ με την σειρά σου,κάνε τα παραπάνω και συνέβαλε ενεργά στο έργο τους.Έτσι απλά,χωρίς γκρίνιες και αλλάζοντας 8 απλές συνήθειες στην καθημερινότητα σου,μπορείς και εσύ γίνεις ενας σύγχρονως ήρωας.Ένας ήρωας για κάθε ηλικιωμένο και για κάθε ευπαθή ομάδα που θα προστατεύσεις κάνοντας αυτά τα απλά πραγματάκια.

Αν κάθε κρούσμα αντιστοιχεί σε ενα ακόμα κρούσμα,τότε και κάθε υπεύθυνος νέος μπορεί να αντιστοιχεί σε ένα προστατευμένο άτομο.