Η έκθεση με τίτλο «Λευκάς-Αθήνα-Ουψάλα» που θα παρουσιασθεί στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας παρουσιάζει έργα των τελευταίων χρόνων του καλλιτέχνη. Τα θέματα αυτής είναι τα τοπία από την Λευκάδα, την Αθήνα και την Ουψάλα (Σουηδία). Μέρη τα οποία έζησε, ζει και περιηγήθηκε ο καλλιτέχνης, μέρη που στα οποία σήμερα ζουν οι αγαπημένοι του. Είναι σημαντικό στην σύγχρονη εποχή να μπορούμε να εκφράζουμε την αγάπη μας και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο συνολικό έργο του Παντελή Σταματέλου.

H έκθεση ζωγραφικής του Παντελή Σταματέλου διοργανώνεται από την Gallery Kourd, της Αθήνας και τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

Τα εγκαίνια θα πραγµατοποιηθούν την Κυριακή 11 Αυγούστου, ώρα 20.00 στην αίθουσα Θεόδωρος Στάμος Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας, στην περιοχή του Μαρκά, στην Λευκάδα. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 22 Αυγούστου 2019.

Ο Κώστας Αργύρης σημειώνει για το έργο του: «Οι ζωγραφιές του Παντελή Σταματέλου μας δείχνουν μια οικεία και γνώριμη μορφή του κόσμου, σαν κι αυτή που έχουμε φτιάξει μέσα μας με τον χρόνο. Η απλή και αβίαστη διατύπωση του φωτόςείτε στο τοπίο είτε στις νεκρές φύσεις, που είναι τα προσφιλή του θέματα, δείχνει ότι κάποια μάχη μακροχρόνια, επίμονη, σιωπηλή και μοναχική έχει κερδηθεί. Εμείς βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής της μάχης, τη σπίθα που δημιουργείται από τη σύγκρουση του ανθρώπου με την πραγματικότητα.»

Την έκθεση θα συνοδεύει μπροσούρα και κείμενα που έχουν γραφτεί για τον καλλιτέχνη. Θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από τον ίδιο και την gallery στον χώρο της έκθεσης.