Ένα δρομικό event ορεινού τρεξίματος με αφετηρία την Αχάια Κλάους, την Κυριακή στις 15 Ιανουαρίου

Ένα σημαντικό δρομικό γεγονός, με πολλές συμμετοχές που θα προβάλει «άγνωστες» στους πολλούς φυσικές ομορφιές της περιοχής μας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, την Κυριακή στις 15 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για το 2ο Koumaria Trail Series που διοργανώνει η ΚοινΣΕπ «Διάβα», υπό την στήριξη και την αιγίδα της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος και την βοήθεια σημαντικών τοπικών επιχειρήσεων όπως η Λουξ και η Αχάια Κλάους.

Το δρομικό αυτό event που έχει μεγάλη συμμετοχή, με 500 εγγραφές από όλη την Ελλάδα (η προθεσμία των εγγραφών έληξε στις 7 Ιανουαρίου), θα έχει αφετηρία και τερματισμό την Καστροπολιτεία της Αχάια Κλάους.

Ο κύριος όγκος των διαδρομών του είναι σε μια περιοχή που θεωρείται ιδανική για τέτοιου είδους δρομικά event που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο του ορεινού τρεξίματος και που έχει όλες τις προδιαγραφές για να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση του εναλλακτικού τουρισμού, φιλοξενώντας στο μέλλον παρόμοιες σημαντικές διοργανώσεις.

Πρόκειται για τον λόφο της Μαυρομανδήλας, έναν λόφο που υψώνεται μεταξύ του Παναχαϊκού και του Ομπλού, με υπέροχα φυσικά τοπία που οι διοργανωτές φιλοδοξούν να προβάλλουν προς τα έξω μέσα από αυτό το δρομικό event.

Πέρα από την μεγάλη συμμετοχή που θα έχει φέτος το 2ο Koumaria Trail Series, με σημαντικούς δρομείς από διάφορα μέρη της επικράτειας, η διοργάνωση έχει και ορισμένα στοιχεία διεθνής εμβέλειας αφού θα πάρουν μέρος σε αυτή αθλητές από την Ισπανία και από τις ΗΠΑ.

Το δρομικό event περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστούς αγώνες και έναν ακόμα για παιδιά. Πιο αναλυτικά ο κύριος αγώνας είναι ο μαραθώνιος των 42 χιλιομέτρων με τερματισμό λίγο πιο κάτω από την Χαλανδρίτσα, στο ύψος της Πλατανόβρυσης.

Υπάρχει επίσης ο αγώνας των 21 χιλιομέτρων, με κύριες διαδρομές τον λόφο της Μαυρομανδήλας και τον ορεινό όγκο του Ομπλού και ο αγώνας των 11 χιλιομέτρων με τους αθλητές να τρέχουν κατά βάση στον Ομπλό.

Ξεχωριστής σημασίας για την όλη διοργάνωση είναι ο αγώνας για τα παιδιά που η διαδρομή του περιλαμβάνει τα μονοπάτια στους αμπελώνες της Αχάια Κλάους και έχει την ειδική ονομασία «Τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά».  

O αγώνας αυτός θα πραγματοποιηθεί σε δύο κούρσες των 1.500 και των 3.000 μέτρων και  έχουν δικαίωμα να τρέξουν παιδιά έως και 13 ετών, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο δρομικό event έχει και μια φιλανθρωπική πτυχή αφού μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές των αθλητών στους τρεις βασικούς αγώνες θα δοθούν για τις ανάγκες του συλλόγου της Φλόγας και του ιδρύματος της Κιβωτού της Αγάπης.

Μάλιστα, στον παιδικό αγώνα που θα γίνει στους αμπελώνες της Αχάια Κλάους, θα υπάρχουν κυτία της Φλόγας και της Κιβωτού, έτσι ώστε όποιος θέλει και έχει δυνατότητα  να αφήσει ότι μπορεί.

Πρόκειται έτσι για ένα δρομικό event του ορεινού τρεξίματος που αξίζει να στηρίξουμε καθώς έχει όλα τα στοιχεία για να καθιερωθεί και να αποτελέσει έναν θεσμό για τα αθλητικά και δρομικά δρώμενα της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: patrasevents.gr