Ομορφιά που κόβει την ανάσα, υποδομές που καλύπτουν όλα τα γούστα και πεντακάθαρα νερά βραβευμένα με Γαλάζιες Σημαίες είναι οι κατάλληλες αφορμές για να σας οδηγήσουν στην Αχαΐα το ζεστό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Παραλία Άκολης στο Δήμο Αιγιαλείας

Η παραλία της Αβύθου ή Άκολης, όπως είναι γνωστή στους ντόπιους είναι παραλία της Ροδοδάφνης, μετά την επέκταση της τελευταίας προς τα δυτικά και την ενσωμάτωση του οικισμού, και βρίσκεται 5 χλμ. βορειοδυτικά του Αιγίου. Πρόκειται για κοσμοπολίτικη παραλία με βότσαλα, με μπαράκια και ταβέρνες κατά μήκος της. 

akoli-beach-axaia-westgreece
Παραλία Άκολης.

Παραλία Αγίου Βασιλείου στο Δήμο Πατρέων

Απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Πάτρα, βρίσκεται στην περιοχή του Ρίου και αποτελεί μια από της δημοφιλέστερες παραλίες της περιοχής. Χαρακτηρίζεται από ψιλό βοτσαλάκι και είναι οργανωμένη με μπαρ, καφετέριες και ταβέρνες. Η πρόσβαση είναι εύκολη και η θάλασσα αρκετά καθαρή, ρηχή και βαθαίνει ομαλά. Πρόκειται για μια αρκετά πλατιά ακτή με μέσο πλάτος περίπου 12μ., ναυαγοσώστη και υποδομές για ΑΜΕΑ. Διαθέτει αρκετά δέντρα, που παρέχουν στους λουόμενους φυσική σκιά.

agisovasileios, votsala, water, crystal, westgreece, beach
Παραλία Αγίου Βασιλείου.

Παραλία Λακόπετρας στη Δυτική Αχαΐα

Η παραλία της Λακόπετρας βρίσκεται 11 χλμ. βορειοδυτικά της Κάτω Αχαΐας στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, στο παραθεριστικό κέντρο του Καλαμακίου. Πρόκειται για αμμουδερή παραλία με πλάτος πάνω από 10 μ. στο οργανωμένο σημείο της και μικρότερο πλάτος στο υπόλοιπο μήκος της (περίπου 400 μ.). Η θάλασσα είναι ρηχή με βότσαλα στο βυθό της. 


Παραλία Τέμενης στο Δήμο Αιγειαλίας

Η παραλία Τέμενης βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό. Πρόκειται για μια όμορφη και γραφική παραλία με άμμο και βότσαλο ενώ τα νερά είναι πεντακάθαρα. Η παραλία είναι οργανωμένη σε μεγάλο τμήμα της ενώ η περιοχή είναι καταπράσινη και κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν ταβέρνα, καφετέριες και εστιατόρια. Θεωρείται από τις πλέον πολυσύχναστες παραλίες του νομού Αχαΐας. 

beach-westgreece-temeni
Παραλία Τέμενης.

Παραλία Αλυκή

Η κοντινότερη παραλία του Αιγίου είναι η Αλυκή, 2 χλμ. μόλις ανατολικά της πόλης, ακολουθώντας την παραλιακή οδό από το λιμάνι. Πρόκειται για βοτσαλωτή παραλία σε ειδυλλιακή τοποθεσία δίπλα στον προστατευόμενο υδροβιότοπο της λιμνοθάλασσας της Αλυκής. Έχει συνολικό μήκος γύρω στα 800 μ. και πλάτος κατά μέσο όρο 10 μ. Το βάθος της είναι κανονικό. Η παραλία διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες σε τμήμα της, ενώ υπάρχει και χώρος στάθμευσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των λουομένων. H παρακείμενη λιμνοθάλασσα της Αλυκής είναι σημαντικός υδροβιότοπος και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έχει έκταση 180 στρέμματα και φιλοξενεί πάνω από 235 είδη πτηνών, πολλά από τα οποία κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Η παρατήρηση πτηνών είναι συχνή, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. 

Αλυκή-παραλία-aliki-beach
Παραλία Αλυκή.

Παραλία Γιαννισκάρι στη Δυτική Αχαΐα

Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία, κατάλληλη για οικογενειακές διακοπές, που διατηρεί ακόμα ανέγγιχτο το φυσικό κάλλος της λόγω της δύσκολης πρόσβασης. Είναι αμμώδης με χρυσαφένια άμμο και γκριζογάλανα, πεντακάθαρα νερά, που βαθαίνουν ομαλά. Ο βυθός της είναι επίσης αμμώδης. Πρόκειται για αρκετά πλατιά παραλία αλλά σχετικά μικρή σε μήκος. Είναι ανοργάνωτη κι ο δρόμος προς την παραλία έχει επισκευαστεί μέχρι ενός σημείου, αλλά ο υπόλοιπος είναι δύσβατος. 

Η αμουδιά είναι υπέροχη στην παραλία Γιαννισκάρι.

H επιλογή για το τριήμερο είναι δική σας, αν και σύμφωνα με τις οδηγίες

“Μόνο με ξαπλώστρες, ομπρέλες και take away το φετινό τριήμερο στην παραλία”