Το TEDxPatras επιστρέφει για πέμπτη συνεχή χρονιά με την πιο διευρυμένη έκδοσή του: 15 ομιλητές, 4 performances και μοναδικά workshops οργανωμένα από 45 και πλέον εθελοντές συνθέτουν μια εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσεις. 

Το πρώτο όνομα του φετινού line-up ανακοινώθηκε με τον Alex Flynn να αποτελεί τον πρώτο ομιλητή που θα ανέβει στη σκηνή του TEDxPatras 2019.

Υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα από αυτή που προκαλεί ένα θέμα υγείας; Και όταν η αβεβαιότητα εν αναμονή μιας διάγνωσης μετατρέπεται στη βεβαιότητα μιας ασθένειας με χαρακτηριστικά “μονιμότητας”, τι έπεται ως συνέχεια; Στην περίπτωση του Alex Flynn, που θα ανέβει στη σκηνή του TEDxPatras 2019 για να μοιραστεί μαζί μας τη μοναδική του ιστορία, η συνέχεια μιας διάγνωσης έγινε αρχή μιας συναρπαστικής πορείας, που άγγιξε-και συνεχίζει να αγγίζει καθημερινά- τις ζωές πολλών, νοσούντων και μη, συνανθρώπων μας.

tedxpatras-alex-flynn

Τι αντίκτυπο έχει μια διάγνωση Parkinson, ειδικά όταν σε βρίσκει στην ηλικία των 36 ετών; Με ποιες αβεβαιότητες σε φέρνει αντιμέτωπο μια ανακοίνωση που αλλάζει αναπότρεπτα τη ζωή σου για πάντα; Ξετυλίγοντας μια αφήγηση που προϋποθέτει την αναδρομή σε δύσκολες στιγμές, ο Alex Flynn θα οδηγήσει το κοινό του TEDxPatras 2019 σε μια διαδρομή που κόβει την ανάσα-ακριβώς όπως και οι προκλήσεις που φέρει εις πέρας ανά τον κόσμο, ξεπερνώντας κάθε φορά τα ανθρώπινα όρια. Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ελάτε να τον ακολουθήσουμε μαθαίνοντας πώς ξεπερνά κανείς τις μεγαλύτερες αντιξοότητες, εξακολουθώντας να αγαπά το ταξίδι και να αναζητά την περιπέτεια- ακόμα και αν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο και ένα μέλλον αβέβαιο, σε έναν κόσμο διαρκούς αλλαγής.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή…

Ο Alex Flynn γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1972 στην Αγγλία. Είναι συγγραφέας και παραγωγός. Είναι παντρεμένος με την Aurelie Flynn από τις 12 Αυγούστου 2006 και έχουν τρία παιδιά. Το 2008, σε ηλικία 36 ετών, ο Alex Flynn διαγνώστηκε με την ασθένεια του Parkinson. Η διάγνωση αυτή λειτούργησε ως καταλύτης στη ζωή του, οδηγώντας τον στην απόφαση να δείξει στους ανθρώπους τη δυνατότητα για δημιουργία θετικών αλλαγών ακόμα και μέσα από τις αντιξοότητες. Έκτοτε, ξεκίνησε να συγκεντρώνει κεφάλαια για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη νόσο του Πάρκινσον. Μπορεί κανείς να συναντήσει τον Alex στα πιο απίθανα σημεία του πλανήτη, να δοκιμάζει τις δυνάμεις του μέσα από τις πιο σύνθετες, απροσδόκητες και εκπληκτικές προκλήσεις. Στόχος του: να ευαισθητοποιήσει το κοινό, αλλά και να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στη συγκέντρωση του ποσού του 1 εκατομμυρίου λιρών, ώστε να χρηματοδοτήσει εντατικότερες έρευνες για τη θεραπεία της νόσου του Parkinson.

Ο Sir Ranulph Fiennes έχει χαρακτηριστικά πει, αναφερόμενος στον Alex Flynn: “Σπάνια κάποιος ακούει για έναν τέτοιο εμπνευσμένο και ηρωικό Βρετανό όπως ο Alex Flynn. Οι προκλήσεις που έχει φέρει εις πέρας με επιτυχία θα μπορούσαν να θεωρηθούν εξαιρετικά δύσκολες για τις δυνατότητες οποιουδήποτε ανθρώπου και είναι, κατά την άποψή μου, άξιες ευρείας αναγνώρισης.”