Αύριο, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, θα χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία και το υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο για το Μεσολόγγι η νέα σχολική χρονιά έχει μια ιδαιτερότητα.

Πρόκειται για την έναρξη του μοναδικού σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου» που ξεκινάει την λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2019 με σκοπό την προετοιμασία, την ενθάρρυνση και την στήριξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις τέχνες, την καλλιέργεια και την εκπαίδευση των δεξιοτήτων και κλίσεων που διαθέτουν.

Το σχολείο σε πρώτη φάση θα συστεγαστεί με το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου και γι’ αυτό άλλωστε ο Αγιασμός θα είναι κοινός. “Αύριο Τετάρτη, 11 Σεπτέμβριου, θα τελεστεί ο πρώτος κοινός αγιασμός του νεοσύστατου σχολείου μας μαζί με το 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου. Παρόντες θα είναι ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης και η χορική Αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Σαλμά. Στον Αγιασμό έχει προσκληθεί και θα παραστεί ο πρώην Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης, Παυσανίας Παπαγεωργίου”, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο διευθυντής του σχολείου Λίνος Υφαντής.