Η προθεσμία για τους πολίτες που δεν φρόντισαν να λάβουν την τρίτη δόση κατά του covid19 έφτασε στο τέλος της, αφού από σήμερα θα θεωρούνται και επισήμως ανεμβολίαστοι.

 

Συγκεκριμένα, όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση σε διάστημα μικρότερο των 7 μηνών από τη δεύτερη δόση, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι, χάνοντας τα προνόμια που είχαν μέχρι σήμερα για τους κλειστούς χώρους, την εστίαση, την ψυχαγωγία κ.ο.κ.

Πριν την κακοκαιρία «Ελπίδα» το πλαίσιο προέβλεπε ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όσους πολίτες δεν είχαν κάνει την αναμνηστική δόση, θα έληγαν την 1η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, λόγω του χιονιά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε μία παράταση μερικών ημερών μέχρι και σήμερα.

 

«Λόγω του ότι στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί συμπολίτες μας που είχανε προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι όσοι συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.