Σάββατο, Δεκέμβριος 2, 2023
Home Γενικά Δυτική Ελλάδα: Άτομα κάθε ηλικίας συμμετείχαν στη δράση “Πεζοπορούμε γιατί Μπορούμε”

Δυτική Ελλάδα: Άτομα κάθε ηλικίας συμμετείχαν στη δράση “Πεζοπορούμε γιατί Μπορούμε”

Η άσκηση έχει ευεργετικές ικανότητες και οφέλη σε όλους. Στα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη ειδικά, η άσκηση «επιβάλλεται», για την καλύτερη ρύθμιση και έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μία πεζοπορία για να δούμε πως, όλα γίνονται όταν τα θέλουμε αλλά και το πώς επιδρά η άσκηση στο Σακχαρώδη Διαβήτη.

 

Η πεζοπορία, προσφέρει πολλαπλάσια οφέλη σε σχέση με τους συνηθισμένους τρόπους άσκησης βοηθά τόσο στην σωματική μας κατάσταση αλλά και στην ψυχολογική μας διάθεση. Είναι καταγεγραμμένο ότι με μία ώρα πεζοπορία μπορεί να καταναλωθούν 440 με 550 θερμίδες.

Η πεζοπορία «προπονεί» την καρδιά, ενδυναμώνοντας κάθε μυ και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, τονώνει τους μυς των ποδιών ,αναζωογονεί το μυαλό ,αυξάνει την «καλή χοληστερίνη» HDL και μειώνει την «κακή» LDL και τα τριγλυκερίδια και φυσικά βοηθά στον Σακχαρώδη Διαβήτη μετατρέποντας σε ενέργεια τη γλυκόζη που κυκλοφορεί στο αίμα.
Σύμφωνα με έρευνες, η παραμονή μας στη φύση, ενισχύει κατά 50% την ικανότητα συγκέντρωσης και μάς βοηθά να επιλύουμε δημιουργικά τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η δράση μας «ΠΕΖΟΠΟΡΟΥΜΕ…ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», είχε ως στόχο όλα τα παραπάνω αλλά και να τονίσουμε τη σημασία της ενδυνάμωσης και της συναισθηματικής υποστήριξής που έχουν ανάγκη τα άτομα που ζουν με διαβήτη, κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος & Ζωή Γλυκιά Πάτρας ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιηθεί η δράση αυτή, επιδιώκοντας έτσι να ευαισθητοποιήσουν, να δώσουν ελπίδα στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου και να αποδείξει ότι τα προβλήματα που προκαλεί ο διαβήτης μπορούν να ξεπεραστούν.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, με ώρα αναχώρησης 16:30, πραγματοποιήθηκε η δράση “Πεζοπορούμε γιατί Μπορούμε”, στην Παλιοβούνα (Κλόκοβα) με υψόμετρο 1.032 μ.

40 συμμετέχοντες κάθε ηλικίας και μάλιστα με τα 13 άτομα να είναι άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 και τα 3 με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2, δοκίμασαν τις αντοχές τους, παρακολουθήσαμε την εξέλιξη του σακχάρου τους και κατάφεραν να γνωρίσουν σε πραγματικό χρόνο πως επιδρά η άσκηση και ειδικά η πεζοπορία στον οργανισμό τους.

Το μεγαλύτερο μπράβο πάει στους μικρούς μας συμμετέχοντες που ακούραστα έφτασαν στην κορυφή και φυσικά τιμήθηκαν γι αυτό.


Create your Event

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και στείλτε μας πληροφορίες για ένα δικό σας αγαπημένο EVENT για να το κοινοποιήσουμε!