Ο Ιππικός Όμιλος Ναυπάκτου βρίσκεται σε μία καταπράσινη, υπέροχη έκταση στο 3ο χιλιόμετρο εθνικής οδού Αντιρρίου – Ναυπάκτου, με θέα στην γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για όλους όσους θέλουν να απολαύσουν το άθλημα της ιππασίας, ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά και να ζήσουν μία πραγματικά αξέχαστη εμπειρία! 

κείμενο + φωτό: Μαρίνα Τσαματσούλη

Το κύριο μέλημα των υπευθύνων είναι η καλή διαβίωση των αλόγων.

Μικροί και μεγάλοι στο ζεστό και άρτια οργανωμένο χώρο το Ομίλου μπορούν να γνωρίσουν από κοντά το συναρπαστικό άθλημα της ιππασίας και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα με ασφάλεια και δημιουργικότητα και στην πορεία αν θέλουν να καλλιεργήσουν τις ικανότητές τους στο άθλημα ακόμη και για μελλοντικές αγωνιστικές δραστηριότητες σε πανελλήνιο επίπεδο. Εξάλλου στο έμψυχο δυναμικό του Ιππικού Ομίλου Ναυπάκτου ανήκει ένας από τους πιο αξιόλογους προπονητές της ευρύτερης περιοχής που δραστηριοποιούνται στην ιππασία σήμερα και δεν είναι άλλος από τον Παντελή Αναστασόπουλο της Σχολή ιππασίας Π&Π Αναστασόπουλου που έχει έδρα στην Μακύνεια. 

Στο έμψυχο δυναμικό του Ιππικού Ομίλου Ναυπάκτου ανήκει ο ένας από τους πιο αξιόλογους προπονητές της ευρύτερης περιοχής ο Παντελής Αναστασόπουλος.

Τα μαθήματα του Ιππικού Ομίλου αποτελούν άριστη ευκαιρία για οικογενειακές αποδράσεις και μια δημιουργική ενασχόληση για τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας καθώς και ενήλικες. “Το γεγονός ότι οι μικροί φίλοι της ιππασίας εξοικειώνονται από νωρίς με τα πανέμορφα αυτά ζώα είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του σώματος και του χαρακτήρα τους”, εξηγεί ο ιδιοκτήτης του Ομίλου κ. Οδυσσέας Θεμελής. 

Κι αυτό γιατί πέρα των μαθημάτων ιππασίας ο Όμιλος διαθέτει και άλλες ιππικές δραστηριότητες που αφορούν ενήλικες κατά κύριο λόγο, όπως γυμνιπευτικής, έφιππης τοξοβολίας και ιππακοντισμού από μέλη του συλλόγου καθώς και βόλτες με τα άλογα και την άμαξα στο βουνό που βρίσκεται αντικριστά του Ομίλου.

“Η αγάπη μας για το άλογο μας ώθησε στη δημιουργία αυτού του ομίλου με σκοπό να φέρουμε μικρούς και μεγάλους σε επαφή μαζί του“, εξηγεί ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής του Ομίλου κ. Οδυσσέας Θεμελής.


Ο υπέροχος Frank.

Μια από τις ιππικές δραστηριότητες είναι και η βόλτα με τα άλογα και την άμαξα.

Στον χώρο στεγάζεται λαογραφικό μουσείο που συνδέει την παράδοση με το άλογο και τον άνθρωπο. Μια ιδέα που έκανε πραγματικότητα με περίσσεια αγάπη ο κ. Θεμελής.


Eνθουσιάστηκα με την επίσκεψή μου στον Ιππικό Όμιλο Ναυπάκτου. Πήγα με αφορμή το ρεπορτάζ, και είπα να φωτογραφίσω και τα άλογα. Και μόλις αρθούν τα μέτρα απαγόρευσης θα ξαναπάω. Κι αυτό γιατί έχω τόσες ακόμη ερωτήσεις να κάνω στον κύριο Θεμελή για τη σχέση του με τα άλογα, για τα υπέροχα αυτά ζώα, για τις δραστηριότητες του Ομίλου…

Μήπως κι εσείς σκέφτεστε το ίδιο με μένα; Μήπως η επαφή με αυτά τα πανέμορφα και χαρισματικά ζώα λειτουργήσει θεραπευτικά σε όλους μας μετά τις τόσες μέρες εγκλεισμού λόγω πανδημίας; Αν ναι, για να κλείσετε ραντεβού ή να μάθετε περισσότερα για το χώρο και τις δραστηριότητες ακολουθήστε τον Ιππικό Όμιλο στην επίσημη σελίδα του στο fb: https://www.facebook.com/ippikos.omilos.nafpaktou/

ippikow-omilos-nafpaktou
Η Σχολή Ιππασίας του Ομίλου παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκμάθησης ιππασίας σε αρχάριους ή προχωρημένους.
Προσπαθώντας να απαθανατίσω το χρώμα της ίριδας του όμορφου Ντρόγκο.
Το βλέμμα του ήταν αυτό που με έκανε να θέλω να τον ξαναδώ.