Τις κοινές τους στοχεύσεις για τη διαχείριση ενός τουριστικού προϊόντος που θα αφορά στο σύνολο της περιοχής έθεσαν επί τάπητος οι Δήμαρχοι Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, Δωρίδος κ. Γιώργος Καπεντζώνης, Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης και η Αντιδήμαρχος Θέρμου με αρμοδιότητες στον τουρισμό κ. Γιάννα Καλημέρη.

Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση των δημάρχων ανήκει στον Πρόεδρο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ κ. Γιώργο Κοτρώνη, ο οποίος σε συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας κ. Μπάμπη Μιχαλόπουλο και τη σημαντική συμβολή των Δημάρχων βρίσκονται σε στάδιο διερεύνησης εφαρμογής ενός φιλόδοξου project για ενιαία διαχείριση συγκεκριμένων τομέων του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής.

Μέσα από τη συναντίληψη και τη συνεργασία μπορούν να έρθουν τα επιθυμητά για τον τόπο μας αποτελέσματα.
Ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας προσβλέπουν σε ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν με στόχο την εξωστρέφεια και τη στήριξη των τοπικών μας οικονομιών.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι επόμενες συναντήσεις των δημάρχων θα διευρυνθούν ώστε να συμμετέχουν σε αυτές εκπρόσωποι φορέων καθώς βασική επιδίωξη όλων αποτελούν η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τόπου και η στήριξη των τοπικών οικονομιών.