Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» συμπράττει στις 9.00 το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου με τον διεθνούς φήμης πατρινό ερμηνευτή, συνθέτη και στιχουργό Vassiliko,  σε μια μαγευτική Χριστουγεννιάτικη συναυλία,  στην «στολισμένη» πλατεία Γεωργίου.

thanasistsipinakis,orchstrea, nuktwn, music, patras

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων με τίτλο «Χριστουγεννα είναι…» και θα ακουστούν κλασσικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χώρα του Κάρολου Ντίκενς, τα οποία  θα ζωντανέψουν από τους μουσικούς της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου σε πρωτότυπες μουσικές ενορχηστρώσεις που επιμελείται ο ίδιος ο Vassilikos. Την συναυλία θα διευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης.

λίγα λόγια για την ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ»

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “Αθανάσιος Τσιπινάκης” ιδρύθηκε το 1985. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Eλλάδα και στο εξωτερικό. Στην Eλλάδα μεταξύ άλλων έχει εμφανιστεί στο Mέγαρο Mουσικής Aθηνών, στο Mέγαρο Mουσικής Θεσσαλονίκης και στο Mικρό Θέατρο Aρχαίας Eπιδαύρου. Στο εξωτερικό έχει εμφανιστεί στη Γαλλία (1988), Bουλγαρία (1989), Iταλία (1990-1992), Kύπρο (1993,1995,1997), Γερμανία (1994) και Aυστρία (1996). Tο 1991 προσκλήθηκε και συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Remiremont (Γαλλία) , το 1992, το 1999,  το 2002 και το 2006 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Logrono (Iσπανία) και το 1998 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Kobe (Iαπωνία), όπου απέσπασε άριστες κριτικές.

λίγα λόγια για τον VASSILIKO

Ο Βασιλικός είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες της γενιάς του. Σε μία χώρα που έχει έντονη τοπική σκηνή και στην οποία κυριαρχεί ο ελληνικός στίχος, ο Βασιλικός επηρεασμένος από την ευρωπαϊκή μουσική σκηνή, καταφέρνει να ξεχωρίσει από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 μέχρι και σήμερα. Η αγγλόφωνη indie σκηνή πέρασε και περνάει ακόμα μία πολύ καλή περίοδο, με ολοένα και περισσότερα καινούρια σχήματα να ακολουθούν τα χνάρια του Βασιλικού και του συγκροτήματός του, των Raining Pleasure.

Σημαντικές είναι επίσης οι συνεργασίες του Βασιλικού, σαν σόλο καλλιτέχνης, με αρκετούς σημαντικούς μουσικούς της εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Μία από αυτές είναι η συνεργασία του ζωντανά και δισκογραφικά με την Ολλανδή ερμηνεύτρια Traincha (Trijntje Oosterhuis).

Το άλμπουμ του, το πρώτο σαν σόλο καλλιτέχνης, είναι μία συλλογή σπουδαίων κομματιών, που αποτελούν επιλογές του Βασιλικού. Η συλλογή αυτή δεν είναι μία συνηθισμένη συλλογή επανεκτελέσεων. Ο τρόπος με τον οποίο μεταμορφώνει κομμάτια όπως το “You Are My Destiny“ του Paul Anka ή η φρέσκια άποψή του σε classics όπως το “All Tomorrow’s Parties” των Velvet Underground, δείχνει την τόλμη του τραγουδοποιού, αλλά και την εμπιστοσύνη που έχει στις δυνατότητές του.

Στο άλμπουμ αυτό, με τίτλο “Vintage (Songs I Wish I’d Written Vol.1)”, ο Βασιλικός έχει αναλάβει όλες τις ενορχηστρώσεις, τις εκτελέσεις όλων των οργάνων, μαζί φυσικά και με την ερμηνεία, ενώ υπογράφει και την παραγωγή μαζί με τον Βρετανό παραγωγό Clive Martin, που έχει δουλέψει με σπουδαία συγκροτήματα και καλλιτέχνες, όπως οι Queen, Peter Gabriel, Terrorvision, Reef, Puressence, Stereophonics, Les Négresses Vertes.