Υλικά: 

  • 1,5 κιλό περίπου κολοκύθα
  • 400-450γρ. τραχανά
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 600γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 3 αυγά 
  • 250γρ. φρέσκο γάλα
  • λάδι για σωτάρισμα
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • μαιντανό

 

Εκτέλεση:

Τρίβουμε το κολοκύθι και το στοίβουμε καλά. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε με το λάδι σε μια κατσαρόλα. Μόλις σωταριστούν λίγο ρίχνουμε το κολοκύθι και τον τραχανά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα στο μίγμα μας την κεφαλογραβιέρα, λίγο αλάτι, πιπέρι, το γάλα και τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει πριν. 

Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ. Εάν το βάλετε σε ταψί, λαδώστε το ελάχιστα. Από  πάνω ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό και λίγη γραβιέρα που έχουμε κρατήσει. Ψήνουμε στους 190 περίπου για 1 ώρα (αν κοκκινήσει νωρίτερα βάζουμε ένα αλουμινόχαρτο).