Μπορεί να συνεχίζονται στο Μεσολόγγι οι προετοιμασίες για τις φετινές Εορτές Εξόδου ωστόσο τα γεγονότα όπως διαμορφώνονται μετά και το πρώτο θάνατο από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 αφήνουν ανοικτό το σενάριο ματαίωσης τους.

Στο δημαρχείο Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με μοναδικό θέμα συζήτησης ακριβώς αυτό: το αν θα διεξαχθεί κανονικά η διοργάνωση των Εορτών Εξόδου ή όχι.

Κοινή διαπίστωση των παραβρισκόμενων ήταν ότι προστασία της δημόσιας υγείας είναι πέρα και πάνω όλων και σε κλίμα σύμπνοιας κρίθηκε σκόπιμο να προχωρήσουν μεν οι διαδικασίες προετοιμασίας των Εορτών, αλλά όλα πλέον είναι υπό την αίρεση των οδηγιών από τις αρμόδιες αρχές.

«H τέλεση των Γιορτών Εξόδου καθώς ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα αναμένει εντολές και θα συμμορφωθεί στις οδηγίες των αρμόδιων φορέων όπως επιτάσσει η ανάγκη προστασίας του πληθυσμού», αναφέρει ο δήμαρχος.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός του Δημάρχου Κώστα Λύρου, όλοι οι επικεφαλής (Π. Σκαρμούτσος, Θ. Γερολυμάτος και Δ. Κοτσόργιος) πλην του Ν. Καραπάνου ο οποίος δήλωσε αδυναμία. Συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας και συντονιστής των Εορτών Εξόδου, Κων/νος Γιαννόπουλος, η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Παρασκευή Πετρονικολού, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Βασιλείου, η πρόεδρος της Δ.Κ. Μεσολογγίου Όλγα Δασκαλή, μέλη της συντονιστικής επιτροπής των Γιορτών Εξόδου κ.α.