Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού (Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ), σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και την Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Μεσολογγίου, διοργανώνεται την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προστασία των πολιτών από τις τηλεφωνικές απάτες».

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου συμβουλεύει τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και σε κάθε περίπτωση, ακόμη και απόπειρας, να απευθύνονται αμέσως στην Αστυνομία στον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «100».

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Η ταυτότητα του ατόμου που καλεί τηλεφωνικά δεν είναι πάντοτε αυτή που δηλώνει

  • Στα τροχαία ατυχήματα οι αστυνομικές Αρχές προχωρούν πάντα στις νόμιμες ενέργειες και δεν ζητούν ποτέ την καταβολή χρηματικών ποσών

  • Τα νοσοκομεία ή οι δημόσιες Υπηρεσίες δεν στέλνουν ποτέ υπαλλήλους τους σε σπίτια ή δημόσιους χώρους για να ζητήσουν από πολίτες την καταβολή χρημάτων

  • Απαιτείται επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς – Υπηρεσίες πριν την οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή που προτείνουν άγνωστοι, προβάλλοντας διαφορά προσχήματα.

  • Όλες οι συμβουλές και οι οδηγίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr/ Οδηγός του Πολίτη.