Τα “Ίχνη” είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής που εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα σε κατάστημα καφέ DAMASKINOU στον πεζόδρομο της Αγ.Παρασκευής στο κέντρο της Ναυπάκτου από τη Ναυπάκτια ζωγράφο Φωτεινή Πολυχρόνου.

Είναι ακριβώς αυτά τα “Ιχνη” που διαχωρίζουν τον κενό από τον περιέχοντα χρόνο. Αυτά, που μαρτυρούν μια απουσία από την παρουσία.Την κίνηση, την απουσία αλλά και την απουσία από έναν χώρο.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά μέσα από την εικοσαετή ανασκόπηση του έργου της Ναυπάκτιας Ζωγράφου, θραύσματα εικόνων, αλλά και έναν διαρκή και ανοιχτό διάλογο ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.

Αποσπασματικά το κάθε έργο, αλλά και όλα μαζί, μεταφέρουν το θεατή σε μια άλλη πραγματικότητα, δημιουργώντας μια ρομαντική διάθεση που ο καθένας επιζητά-όπως αναγράφει χαρακτηριστικά-και ο εικαστικός Μιχαήλ Παπαδογιώργο.

Όπως επισημαίνει και η ίδια η καλλιτέχνης,“Κοιτάζοντας το χρόνο γραμμικά, αντιλαμβανόμαστε τη ζωή σαν μια γραμμή, που εκτείνεται από το παρελθόν στο μέλλον. Σ’αυτή τη γραμμή τα ερεθίσματα που προσλαμβάνονται δημιουργούν εμπειρίες που μετουσιώνονται σε πράξεις.Οι πράξεις αυτές είναι τα ίχνη που αφήνουμε στο διηνεκές του χρόνου”