Το Ozon magazine [el.ozonweb.com] έχει την κατάλληλη λίστα για όσους ψάχνουν μαγευτικά road trips στην Ελλάδα που πρέπει οπωσδήποτε με την σωστή παρέα να κάνεις τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στη λίστα πρώτη θέση έχουν οι προορισμοί που ανήκουν γεωγραφικά στην δική μας Δυτική Ελλάδα. Όμορφες διαδρομές, με τοπία που θα σας συγκινήσουν και προορισμούς που θα σας συναρπάσουν.


Βαθυαβάλι, παραλία στην Πάλαιρο

Βόνιτσα – Πάλαιρος – Μύτικας – Αστακός


Η Δυτική Στερεά Ελλάδα έχει ομορφιές που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό. Ξεκινώντας την πορεία σας από τη γραφική Βόνιτσα, με τα ταβερνάκια δίπλα στο κύμα, κατηφορίζετε προς την Πάλαιρο, έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, ακριβώς απέναντι από τη Λευκάδα. Εκεί αξίζει να επισκεφτείτε την αρχαία πόλη και την εξωτική παραλία Βαθυαβάλι, με τα τιρκουάζ νερά. Από εκεί, συνεχίζετε τη διαδρομή προς Μύτικα, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι, που έχει στην αγκαλιά του το καταπράσινο νησί του Καλάμου. Καραβάκια συνδέουν τον οικισμό με την Επισκοπή, που βρίσκεται απέναντι, κρυμμένη μες στο πευκόδασος. Τελευταίος προορισμός αυτής της διαδρομής είναι ο Αστακός, με τα παλιά αρχοντικά και το σπήλαιο του Κύκλωπα. Από εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε τις αρχαίες Οινιάδες και τις εκβολές του Αχελώου, όπου θα απολαύσετε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.


Ναύπακτος – Γαλαξίδι – Ιτέα


Αυτό το road trip είναι αρκετά γνωστό, και έχει μια ιδιαίτερη γοητεία. Το ταξίδι ξεκινά από την καστροπολιτεία της Ναυπάκτου, με το διάσημο λιμάνι και τα αγάλματα του Ανεμογιάννη και του Θερβάντες, τα ιστορικά κτίσματα και τις εκτεταμένες ακρογιαλιές. Φεύγοντας από εκεί θα κατευθυνθείτε προς Ερατεινή και θα επισκεφτείτε το παραδοσιακό Γαλαξίδι, με τα πανέμορφα καπετανόσπιτα, τα γραφικά στενά με τις ανθισμένες βουκαμβίλιες και την ιδιαίτερη ακτογραμμή. Από τον οικισμό μπορείτε να επισκεφτείτε και τα Τριζόνια, το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού Κόλπου, με τα κρυστάλλινα νερά και τα ξεχωριστά περιπατητικά μονοπάτια. Το ταξίδι ολοκληρώνεται στην Ιτέα, με τα κατάλευκα σπίτια και τις ψαροταβέρνες, που αποτελεί κατάλληλο μέρος για χαλάρωση. Φυσικά, για τους λάτρεις της ιστορίας, επιβάλλεται και μία επίσκεψη στο Μαντείο των Δελφών.