Το γερμανικό κανάλι Welt, “ταξιδεύει” στην Ελλάδα και μοιράζει το χρόνο των 45 λεπτών του ταξιδιωτικού ντοκυμαντέρ με πλάνα από το Ρίο, το Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο, τους Δελφούς και φυσικά την Αθήνα. 

Διαβάζοντας το ρεπορτάζ του patraswevents, το ταξίδι κατά μήκος της νότιας ακτής της Ελλάδας αρχίζει με τη Γέφυρα του Ρίου όπου μηχανικός ασφαλείας, οδηγεί τη δημοσιογραφική ομάδα στο εσωτερικό των πυλώνων, δείχνοντας και εξηγώντας πώς δημιουργήθηκε αυτό το κατασκευαστικό αριστούργημα.

Στη συνέχεια, συναντάμε έναν παραγωγό χαβιαριού στις λιμνοθάλασσες του Μεσολογγίου, ενώ στα πλάνα βλέπουμε το γραφικό λιμάνι της Ναυπάκτου και την αρχαία πόλη των Δελφών.

Το ταξίδι συνεχίζεται με ένα συλλέκτη ρητίνης που βρίσκεται στους λόφους κοντά στο Μαραθώνα, ο οποίος συλλέγει “υγρό χρυσό” στα πεύκα για την προετοιμασία της ρετσίνας.Τέλος, φτάνουμε στην Αθήνα, όπου η ομάδα συνόδευσε έναν πολυάσχολο καλλιτέχνη του δρόμου μέσα από την παλιά πόλη που ονομάζεται Πλάκα ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη και συναντήθηκε με τη Ελληνίδα ιστιοπλόο, Σοφία Μπεκατώρου, που έκανε την εκπαίδευσή της στο λιμάνι του Πειραιά.

Δείτε το βίντεο: