Το Ιόνιο Πέλαγος φημίζεται για τις εξωτικές παραλίες του, τα τιρκουάζ νερά, τις χρυσές αμμουδιές, τις μυστικές ακρογιαλιές και το «οργιώδες» πράσινο που φτάνει μέχρι το κύμα.

Παραλίες που ξεπερνούν σε γοητεία και αυτές της Καραϊβικής και αμμόλοφοι που κλείνουν στην αγκαλιά τους φυσικές πισίνες, είναι μερικά από τα highlights της Δυτικής Ελλάδας, που βρέχεται από το Ιόνιο. Αν και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιες από τις παραλίες του, εμείς σας παρουσιάζουμε τέσσερις από τις αγαπημένες μας, που ξεχωρίζουν για τα καθαρά νερά και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος. Αυτές βρίσκονται σε Αιτωολοακαρνανία, Λευκάδα και Ηλεία.


ΒΑΘΥΑΒΑΛΙ – ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Βαθυαβάλι, ο μαγευτικός όρμος ο οποίος βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία, 10 λεπτά από την Πογωνιά της Παλαίρου.

Βαθυαβάλι, ο μαγευτικός όρμος ο οποίος βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία, 10 λεπτά από την Πογωνιά της Παλαίρου. Η Πάλαιρος ανήκει στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και βρέχεται από το Ιόνιο πέλαγος. Βρίσκεται ανάμεσα από τον Μύτικα και την Βόνιτσα και απέχει μόλις μισή ώρα από την Λευκάδα.


ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ / ΛΕΥΚΑΔΑ

Η παραλία Πόρτο Κατσίκι είναι μοναδική στο νησί της Λευκάδας. Το όνομα της έχει προέλθει από τις κατσίκες που μπορούσαν να φτάσουν στην δύσβατη παραλία. Η παραλία είναι φημισμένη για το τοπίο και την καταγάλανη θάλασσα της. Βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού ανάμεσα σε ένα κοίλο βράχο και νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας.


ΕΓΚΡΕΜΝΟΙ / ΛΕΥΚΑΔΑ

Το όνομά Εγκρεμνοί προέρχεται από τους εντυπωσιακούς βράχους που περιβάλλουν την παραλία και τους τεράστιους βράχους που μοιάζουν να κρέμονται από ψιλά.

Η απαράμμιλη ομορφιά της παραλίας Εγκρεμνοί στη Λευκάδα την κατέστησε ένα από τα πιο όμορφα και πολυδιαφημισμένα τοπία του κόσμου. Το νερό που περιβάλλει την παραλία είναι καθαρό, γαλαζοπράσινο και προσφέρει μία από τις καλύτερες συνθήκες για κολύμπι στην Ευρώπη. Η παραλία Εγκρεμνοί είναι επίσης μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Λευκάδας, με μήκος πάνω από 2,5 χιλιόμετρα.


ΚΑΙΑΦΑΣ / ΗΛΕΙΑ

Παραλία ΚαϊάφαςΈνας μικρός παράδεισος στο νομό Ηλείας…

Ο Καϊάφας αποτελεί από τις πιο όμορφες και εξωτικές παραλίες της Πελοποννήσου. Aπέχει 27 χιλιόμετρα από τον Πύργο και βρίσκεται στο ύψος της ομώνυμης λίμνης.


Κι αν ακόμη δεν αποφασίσατε που θα πάτε διακοπές, ίσως ο προορισμός σας να βρίσκεται τόσο κοντά σας!