Η Πελοπόννησος, πέραν των ακτών, έχει και μία ενδοχώρα πλούσια σε περιοχές φυσικού κάλλους συνδεδεμένες με μύθους, διαθέτει επίσης μνημεία και τόπους αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που ενώνονται μέσω μονοπατιών με ονόματα παγκοσμίως γνωστά.                                     

Κάποια από αυτά είναι και τα μονοπάτια της Νέδας, για τα οποία εδώ κι μια δεκαετία έχουν συνταχθεί ακριβοθώρητες μελέτες οι οποίες  όμως  δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Αυτά λοιπόν έρχονται να αξιοποιήσουν οι δύο Περιφέρειες.

Πιο συγκεκριμένα επιδιώκουν  να αδράξουν αυτή την ευκαιρία ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού τόσο για την Πελοπόννησο όσο και για την Δυτική Ελλάδα. Σε μια εποχή που όλο και περισσότερο, λόγο και της πανδημίας ,οι Έλληνες δείχνουν να στρέφονται στον εσωτερικό τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό ,πριν λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ της  Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού  Πελοποννήσου  κ. Άννας Καλογεροπούλου και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νίκου Κοροβέση.

Μια συνάντηση εργασίας στην οποία τέθηκε και το θέμα των μονοπατιών στο οποίο πραγματοποιούνται δράσεις και από τις δύο περιφέρειες. Σε γενικότερο επίπεδο μπήκαν οι βάσεις για συνεργασίες και συνεργίες μεταξύ των δύο περιφερειών προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.