Αφου λόγο της πανδημίας αναστέλλονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου όπως εγινε και για την εθνική  εορτή της 28ης Οκτωβρίού.Πολλοί πολιτικοί εξέδωσαν ανακοινώσεις μέσω τον  λογαριασμό τους στα social media για την 47η  επέτειο του Πολυτεχνείου ανάμεσά τους και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης.                 
Η ανακοίνωσή του στο προσωπικό του λογαριασμό στα social media για την επέτειο του Πολυτεχνείου ήταν η εξής:
” Το Πολυτεχνείο του 1973 παραμένει στην εθνική συλλογική μνήμη ένα ακόμα μεγάλο σύμβολο των αγώνων του λαού μας για δημοκρατία και εθνική κυριαρχία
Ο αγώνας μιας γενιάς για ψωμί, παιδεία και ελευθερία δεν αποτελεί μόνο μία επέτειο μουσειακού χαρακτήρα, αλλά ένα κληροδότημα δημοκρατικού χρέους για όλους μας.
Φέτος, υπό τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, όλοι βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση προσωρινού περιορισμού των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών. Ένας περιορισμός που δοκιμάζει τις δημοκρατικές αξίες, όμως αποσκοπεί στη διαφύλαξη της ίδιας της δημοκρατίας, η οποία περνάει μέσα από την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. 
Χωρίς δημόσια υγεία και ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία. Και χωρίς οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει εθνική κυριαρχία. Με εθνική ομοψυχία, τιμάμε την επέτειο, γνωρίζοντας πως όσο πιο γρήγορα νικήσουμε τον κορωνοϊό, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να δικαιώσουμε τους αγώνες του χθες