Κατά την διάρκεια του 52ου Πανελληνίου Οφθαλμολογικού Συνεδρίου που πραγαγματοποιήθηκε αρχές του μήνα και συγκεκριμένα από 6 έως 8 Ιουνίου, απονεμήθηκε το βραβείο ΤΡΑΝΤΑ στον Μεσολογγίτη Ηλία Φερέτη.

Στο συνέδριο που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμμετείχαν σπουδαίες προσωπικότητες της Οφθαλμολογίας από Ευρώπη και Αμερική. 

Ο Ηλίας Φερέτης αμέσως μετά τη βράβευσή του έδωσε διάλεξη στην Αίθουσα Σκαλκωτα, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως το βραβείο ΤΡΑΝΤΑ δίνεται κάθε 2 χρόνια σε εξέχοντες Οφθαλμιάτρους, που διαχρονικά είχαν μεγάλη προσφορά στην Επιστήμη της Οφθαλμολογίας. Το βραβείο έχει καθιερωθεί προς τιμήν ενός μεγάλου Έλληνα Οφθαλμιάτρου, του Αλ.Τράντα, με μεγάλη διεθνή αναγνώριση.

Με την ευκαιρία της βράβευσης εκ μέρους του ΔΣ του συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής, ο πρόεδρος του, Γιώργος Αντύπας σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε: «Το ΔΣ του συλλόγου μας εκφράζει, τα θερμά του συγχαρητήρια για τη βράβευση και μας κάνει υπερήφανους σαν Μεσολογγίτες, καθώς η φήμη του συμπολίτη μας ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της χώρας μας, αφού συμπεριλαμβάνεται μεταξύ μεγάλων προσωπικοτήτων της Οφθαλμολογίας, από την Ευρώπη και την Αμερική.

Εκ μέρους δε του Συλλόγου, ευχόμαστε ολόψυχα στον Ηλία Φερέτη κι’ άλλες επιτυχίες, με παρόμοιες διακρίσεις στο μέλλον.»