Τι και αν βρισκόμαστε υπό καθεστώς lockdown η Ευρώπη έχει αρχίσει ήδη να φοράει τα γιορτινά της.

Τα καλύτερα μέρη για τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη όπως έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις των επισκέπτες των τελευταίων ετών είναι τα εξής :

1) Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία

2) Μπάνσκο ,  Βουλγαρία

Τα τελευταία χρόνια, η γειτονική μας χώρα έχει εισέλθει δυναμικά στον χώρο του χειμερινού τουρισμού. Με όπλα της την καλή αναλογία κόστους-υπηρεσιών και με ατού τα χιονοδρομικά της κέντρα, η Βουλγαρία διεκδικεί ένα κομμάτι της αγοράς και φαίνεται να το έχει πετύχει με χιλιάδες Ελλήνων να επισκέπτονται την χώρα και πιο συγκεκριμένα το Μπάνσκο, κάθε χειμώνα.

3) Άλπεις, Ελβετία

Η χώρα με τα ωραιότερα σαλέ στον κόσμο δεν θα μπορούσε να λείπει από την προτεινόμενη λίστα. Με το κόστος να κυμαίνεται από λογικό μέχρι εξωφρενικό, ο καθένας θα βρει το κατάλυμα ή το πρόγραμμα που του ταιριάζει. Καλύτερα μέρη για να επισκεφθείς το Γκστααντ, το Μουρεν και το Ζερματ.

4) Άλπεις, Γαλλία

Άλλη μια ευρωπαϊκή χώρα με υπέροχους προορισμούς αν αυτό που ψάχνει κάποιος είναι η επαφή με την φύση και πιο συγκεκριμένα με το χιόνι. Παρόλα αυτά ακόμη και οι υπόλοιποι μπορούν να διασκεδάσουν όσο η υπόλοιπη παρέα κάνει σκι με την καταπληκτική γαλλική κουζίνα, τις πανέμορφες επαρχιακές της πόλεις και τα φημισμένα γαλλικά κρασιά της.

5) Κολοράντο

Το πασίγνωστο χειμερινό τουριστικό θέρετρο του αμερικανικού τζετ σετ προσφέρει απλόχερα σπορ, φύση, πολυτέλεια και υπηρεσίες ποιότητας. Άσε που μπορεί να βρεθείς να κάνεις σκι με κάποιον γαλαζοαίματο.

6) Πουκέτ, Ταϊλάνδη 

Αυτό το μέρος είναι για όλους όσους δεν θέλουν να πάρουν απόφαση ότι μπήκε ο χειμώνας, ακόμη κι αν έχουν έρθει τα Χριστούγεννα. Ποια καλύτερη επιλογή λοιπόν να κάνουν από το Πουκέτ, όπου μπορείς να κάνεις μπάνιο στην θάλασσα και ηλιοθεραπεία στην παραλία παρέα με έναν άγιο Βασίλη με… μαγιό; Πολυτελή ξενοδοχεία, εξωτικό φαγητό, μαγευτικά τοπία και φιλόξενοι κάτοικοι συνθέτουν ένα ονειρικό ταξίδι που θεωρείται από αρκετούς ως ο πιο οικονομικός εξωτικός προορισμός.

Πηγή: iefimerida.gr