Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος βρίσκεται στον Σάμο, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», κάνοντας λόγο για 10.000 περίπου παλιές και επικίνδυνες κατασκευές σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά με την κατάσταση των κτιρίων στη Σάμο μετά τον σεισμό, ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι περίπου 300 σπίτια έχουν πρόβλημα, ενώ υπάρχουν και πολλά παλιά σπίτια που κατά κύριο λόγο ήταν ακατοίκητα και δεν έχουν δηλωθεί στον δήμο για έλεγχο.

Κατά την εκτίμησή του, αυτά τα σπίτια δεν πρόκειται να δηλωθούν.

Η κατάσταση στο Βαθύ δεν είναι εύκολη, συμπλήρωσε, από τη στιγμή που 2.000-3.000 άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα Με αφορμή την τραγική κατάληξη των δύο παιδιών στη Σάμο που καταπλακώθηκαν στον πρόσφατο σεισμό, ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στις παλιές κατασκευές που ανέρχονται όπως είπε σε περίπου 10.000 σε όλη τη χώρα. «Έγκειται σε εμάς να αναληφθούν δράσεις που να μειώνουν τον κίνδυνο από όλες αυτές τις κατασκευές», υπογράμμισε.

Ειδικότερα για τη Σάμο, σημείωσε πως υπάρχουν πολλά επικίνδυνα κτίρια και οι περιοχές όπου βρίσκονται έχουν σηματοδοτηθεί και είναι απαγορευμένες Αναφέρθηκε τέλος και στο ρήγμα της Ανατολίας στον τουρκικό χώρο και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, ο σεισμός της Σάμου δεν θα ενεργοποιήσει ρήγματα στον ελλαδικό χώρο.

πηγή: newsbeast.gr