Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 ,οι δράσεις που είχαν διοργανωθεί στα Πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη ,από το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» ,με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ,του Δήμου Πατρέων ,της ΠΟΜΑμεΑ Δυτικής Ελλάδος & Ν.ΙΝ.

Τα διοικητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και στις 3 περιφερειακές ενότητες , Πάτρα –Μεσολόγγι-Πύργος , φωταγωγήθηκαν με το μπλε χρώμα ,το οποίο συμβολίζει την Παγκόσμια ημέρα Διαβήτη από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου. Η Περιφέρεια στήριξε εξ ολοκλήρου την φωταγώγηση των κτιρίων και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό .    Το Κεντρικό κτίριο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ,φωταγωγήθηκε και αυτό με το μπλε χρώμα το Σάββατο 14 Νοεμβρίου ,στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για το Διαβήτη .Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου –Ηπείρου & Ιονίων Νήσων ,στήριξε και αυτή εξολοκλήρου τη φωταγώγηση του κτιρίου.

Ο Δήμος Πατρέων ,θέλοντας να στηρίξει με τη σειρά του και αυτός το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας ,φωταγώγησε από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου ,το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και τις Σκάλες Αγίου Νικολάου.

Η φετινή χρονιά σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Διαβήτη (IDF),ήταν αφιερωμένη στους νοσηλευτές .οπότε δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να δώσουμε το στίγμα της Παγκόσμιας Ημέρας και στα Νοσοκομεία μας. Σε συνεργασία με τη την Φαρμακευτική Εταιρεία Novo Nordisk Hellas ,ενδύθηκε λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας ,με μηνύματα ενημέρωσης ,ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και όλο το μήνα Νοέμβριο θα μεταφέρει τα μηνύματα αυτά σε κάθε γωνιά της πόλης .

Με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας MENARINI DIAGNOSTIS ,διοργανώθηκε μία συζήτηση με την κορυφαία Life Coach κα Μάρεα Λαουτάρη, με θέμα ΒΡΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ,η οποία αναρτήθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στη σελίδα Facebook του συλλόγου μας και στο κανάλι μας στο Youtube.       https://www.youtube.com/channel/UCOb_Ked1aY5KVc1mSF6pG1w)” αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.