Με απρόοπτα φαίνεται να ξεκίνησε η επέλαση του κυκλώνα Ιανού από την Αιτωλοακαρνανία…Αφού προβλήμα παρουσιάστηκε στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή του Μεσολόγγιου το οποίο είχε  ίδη αποκατασταθεί μερικώς τις πρώτες βραδυνές ώρες.Ενω λίγο μετά τα μεσάνυχτα ενα σεισμός μόλις 3.2 ρίχτερ αλλά με 2χλμ εστιακό βάθος,το οποίο τον έκανε ιδιαίτερα αισθητό,ξύπνησε τους κατοίκους της Ναυπάκτου.  Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Νίκο Θεοδοσόπουλο και την ανάλυση του για τα ακραία καιρικά φαινόμενα ο Πατραϊκός είναι το τέλος και αρχή του Μεσογειακού Κυκλώνα.                  Μένουμε σε εγρήγορση-Μένουμε σε επιφυλακή και ακολουθούμε τις οδηγίες της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας.

  • Κακοκαιρία «Ιανός»: Οι 3 οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας
    •  Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, σε χείμαρρους ή σε ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, ειδικά όταν είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
    • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας
    • χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
    • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.                                           

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες».