Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία την Τετάρτη 15 Μάη 2019  η εκδήλωση της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και του συλλόγου ΦΑΡΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑTΡΩΝ «Εμείς,οι Πόντιοι της Αχαΐας» προς τιμήν της 19ης Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Απόγονοι προσφύγων και μη, συγκεντρώθηκαν μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της ειδικής έκδοσης «Έχω χρέος να τα πω», με τις ιστορίες των οικογενειών που η προσφυγιά έφερε στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, την Πάτρα. Η ενεργή παρουσία τους ήταν συγκλονιστική καθώς κατέθεσαν τις προσωπικές μαρτυρίες δημιουργώντας στην αίθουσα έντονη συναισθηματική φόρτιση.   

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς φορέων και του προέδρου  του συλλόγου «Φάρος Ποντίων Πατρών», κύριο Δημήτρη Αντωνιάδη. Την παρουσίαση συντόνισε με επιτυχία ο δημοσιογράφος και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας κ. Κωνσταντίνος Μάγνης, δίπλα στον οποίο ήταν η κυρία Αμαλία Δημητροπούλου που επιμελήθηκε την ύλη της έκδοσης και η κυρία Αθηνά Ισόγλου που διάβασε την προσφυγική ιστορία της οικογένειας της, ως δείγμα των ιστοριών που αναδεικνύονται μέσα από το  ένθετο. Ακολούθησαν με τις ομιλίες τους εκπρόσωποι οικογενειών τιμώντας έτσι τη μνήμη των προγόνων και χαιρετίζοντας την ιδιαίτερη αυτή πρωτοβουλία.

Το ειδικό ένθετο διατίθεται στα περίπτερα δωρεάν με το τεύχος του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019 της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ