Σε μια έκταση 20.000 στρεμμάτων στην περιοχή γύρω από την Άνω Χώρα απλώνεται το μοναδικό Πάρκο Δραστηριοτήτων KRAVARA PARK, ένα μοναδικό πάρκο εναλλακτικού τουρισμού στην Ορεινή Ναυπακτία.


 

Στον χώρο αυτό, τα τελευταία χρόνια, έχουν αναδειχθεί αρκετά παλιά μονοπάτια και παράλληλα έχουν δημιουργηθεί καινούργια, με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός δικτύου με διαδρομές πλήρως σηματοδοτημένες για πεζοπορία ή ποδηλασία βουνού, χαρτογραφημένες και κατηγοριοποιημένες ανάλογα το επίπεδο δυσκολίας τους, έτσι ώστε να ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ειδικότερα η περιοχή αποτελεί ιδανικό προορισμό για ποδηλατικό τουρισμό, λόγω του πυκνού οδικού δικτύου από δασικούς δρόμους, την πληθώρα μονοπατιών και την απουσία κίνησης στο δρόμο που θα μπορούσε να αποτελεί κίνδυνο για τους ποδηλάτες.

Η ιδέα και η λειτουργία του KRAVARA PARK υποστηρίζεται από τα ξενοδοχεία Crystal Mountain και Πέτρινα, όπου σας παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες αλλά και η απαιτούμενη υποστήριξη για τις εξορμήσεις σας.

Το KRAVARA PARK με αριθμούς:

10 διαφορετικά μονοπάτια κατηγοριοποιημένης δυσκολίας
• 40 km διαδρομών σε σηματοδοτημένα μονοπάτια 100 km διαδρομών σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους
• 150 km διαδρομών σε δασικούς δρόμους για του λάτρεις της off road οδήγησης
• 1 οδηγός σε κάθε οργανωμένη εξόρμηση (απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 5 ατόμων/ ομάδα)
• 2 αυτοκίνητα για συνεχές up lift των ποδηλάτων σας στα υψηλότερα σημεία των διαδρομών
• 8 ποδήλατα mtb για τις ποδηλατοβόλτες σας