Οχτώ μαθητές της e-class της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων», κατέκτησαν βραβεία και επαίνους στη 2η και τελική φάση «Υπατία» του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄Δημοτικού. Συγκεκριμένα κατέκτησαν το 1ο βραβείο, δύο 2α βραβεία, ένα 3ο βραβείο και τέσσερις επαίνους.

Τα μαθήματα παρέχονταν στο https://eclass.orionas.gr/ με διδάσκοντα τον Αργύρη Δρίβα, καθηγητή Φυσικής στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και μέλος του «Ωρίωνα» και βοηθό διδάσκοντος την Ναυπάκτια Αγγελίνα Μπανιά, φοιτήτρια Ιατρικής. Το Διαγωνισμό διοργάνωσαν η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου και το Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Λίγα λόγια για την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας “ΩΡΙΩΝ”:

Ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2001 και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό την εκλαΐκευση και διάδοση της αστρονομίας, της αστροφυσικής και των επιστημών του διαστήματος. Για την επίτευξη των στόχων αυτών γίνονται ήδη σε συστηματική βάση ομιλίες, παρατηρήσεις του ουρανού και εκπαιδευτικές εκδρομές. Όσοι πάλι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν αναλυτικά για την ταυτότητα και τις δραστηριότητες του “Ωρίωνα” που εδώ και μια δεκαετία αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους αστρονομικούς συλλόγους της χώρας μπορούν να πλοηγηθούν στον δικτυακό τόπο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας “Ωρίων”. Εκεί θα βρουν υλικό που περιέχει άρθρα αλλά και παρουσιάσεις σχετικά με την Αστρονομία.