Ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Σύλλογος Δρομέων “Lepanto” προκηρύσσουν το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 την αθλητική δρομική εκδήλωση “2 nd Lepanto Evening Run 2019 που πέρυσι στέφθηκε με επιτυχία, συγκεντρώνοντας μάλιστα από τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής γυναικών στην Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: αγώνα μαζικού λαϊκού αθλητισμού 9 χλμ. και 5,2 χλμ. που θα πραγματοποιηθούν σε μια πανέμορφη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, κατά μήκος της παραλίας Ψανής και της παραλίας Παλαιοπαναγιάς, στη Ναύπακτο.

Οι αγωνιστικές διαδρομές και των δύο αγώνων είναι εξ’ ολοκλήρου ασφάλτινες, κατά μήκος της παραλίας Ψανής και της παραλίας Παλαιοπαναγιάς, με μηδενική υψομετρική διαφορά.

Ο λαϊκός αγώνας των 5,2 χλμ είναι και φέτος αφιερωμένος στην προώθηση της συμμετοχής των λιγότερο μυημένων στους δρομικούς αγώνες και κυρίως των γυναικών. “Η περσυνή προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία καθώς το 37 % των συμμετεχόντων ήταν γυναίκες”, αναφέρουν οι διοργανωτές. “Στόχος μας φέτος είναι οι μισοί συμμετέχοντες να είναι γυναίκες, κάτι που αν το καταφέρουμε θα γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.”

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις διαδρομές στο site του αγώνα και όλες τις πληροφορίες για τη συμμετοχή σας στο στο site της εκδήλωσης: http://lepantorun.lepantorunners.gr

Οι Αγώνες πραγματοποιούνται υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) .