Συμμετοχική Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο Το Πανηγύρι τ’ Άη Συμιού εγκαινιάζεται στον Βιότοπο Πολιτισμού Τοπικός Κόμβος-Local HUB, στο Μεσολόγγι τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στις 8 το βράδυ.


Τριάντα έξι φωτογράφοι επαγγελματίες και ερασιτέχνες απάντησαν στο ερώτημα «Αν το πανηγύρι τ’ Άη Συμιού ήταν μια εικόνα ποια θα ήταν;» και διαμόρφωσαν μια συμμετοχική απάντηση στο ερώτημα αυτό, μέσω των φωτογραφικών τους στιγμιότυπων. Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης, επιχειρείται για πρώτη φορά διαγενεακή προσέγγιση του πανηγυριού μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό των συμμετεχόντων στο πανηγύρι.

Φωτογραφίες παλαιότερων δεκαετιών έρχονται να αφηγηθούν οικογενειακές ιστορίες, ανακαλώντας μνήμες και τεκμηριώνοντας την ιστορική συνέχεια και εξέλιξη του πανηγυριού. H έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Πανηγυριστών Μεσολογγίου “ΑΗ ΣΥΜΙΟΣ” και της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Μεσολόγγι των ΝτόπιωνMessolonghi By Locals».

Το Messolonghi By Locals αφορά στην καταγραφή και διάδοση της ταυτότητας του Μεσολογγίου μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες με τους πολίτες οι οποίοι γίνονται οι ίδιοι οι συνδιαμορφωτές της σύγχρονης ταυτότητας της πόλης. Μάλιστα, υποστηρίζεται από το πρόγραμμα: START Create Cultural Change, ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

πληροφορίες: “Τοπικός Κόμβος-Local HUB” • Πλατεία Αθ. Ραζηκότσικα • Μεσολόγγι